***       Водещите новини за деня до 13.00

...
   ***       Водещите новини за деня до 13.00
Коментари Харесай

Водещите новини! Президентът свиква парламента след два дни. НАТО обсъжда поставянето на ядрени оръжия в готовност. Запасяват с провизии бункера на Путин

   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 17 юни   

 

Президентът Румен Радев разгласи по кое време ще свика новото 50-то Народно заседание. 

Със собствен декрет на съображение член 75 от Конституцията, президентът Румен Радев привиква на първо съвещание новоизбраното 50-о Народно заседание в 9.00 часа на 19 юни 2024 година

***

" Продължаваме промяната " - " Демократична България " отхвърлят да вземат участие в договарянията за сформиране на държавно управление с мандата на ГЕРБ-СДС.

„ ПГ на ПП-ДБ няма да взе участие в договарянията за сформиране на държавно управление, съобразявайки се с волята на гласоподавателите и ще бъде мощна проевропейска съпротива, която ще се бори с всеки опит за корупция и отклонение от европейския път на България.

В 50-тото Народно заседание ПП-ДБ ще има градивно държание и ще поддържа националните цели и стратегическите цели на България, които са заложени в нашата стратегия “.

***

***

***

Прокуратурата внесе в съда обвинителния акт против Рангел Бизюрев, упрекнат в убийството на Димитър Малинов от Цалапица.

Магистратите са решили, че Бизюрев ще дава отговор по един от най-тежките членове за закононарушението – ликвидиране, осъществено с особена свирепост.

***

От през днешния ден стартира издаването на нови персонални карти. В тях ще се съхраняват нашите биометрични данни и електронна еднаквост. Събирането на биометричните данни е наложително. Те включват и пръстовите ни отпечатъци.

***

Страните от НАТО разискват разполагането на спомагателни нуклеарни оръжия, изваждайки ги от складовете и поставяйки ги в бойна подготвеност на фона на засилващата се опасност от Русия и Китай, съобщи генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг, представен от Ройтерс.

В изявление пред английския вестник „ Телеграф “ той съобщи, че има оживени съвещания сред страните членки прозрачността към нуклеарните арсенали да се употребява като средство за въздържане.

„ Няма да се впускам в оперативните елементи какъв брой нуклеарни бойни глави би трябвало да бъдат в подготвеност и кои да бъдат на склад, само че би трябвало да се консултираме по въпроса. Именно това и вършим “, съобщи той пред изданието.

***

Един от бункерите на съветския президент Владимир Путин, ситуиран в планината Алтай в Централна Азия, към този момент се доставя с хранителни ресурси.

Това твърди английският вестник „ Мирър ”, базирайки се на вътрешна информация от източник, директно зает с доставката на провизиите в планинското леговище. Анонимният източник направи признанието в Телеграм канала „ Поздняков ”, в който заяви, че кашони със сухи дажби, зърнени храни и консерви се придвижват в огромен мащаб в това отдалечено място в Сибир.

„ Никога не съм виждал такова нещо. Запасите са вносни, скъпи и не са наши (руски) ”, показа източникът.

***

Дания търси способи да ограничи прекосяването на танкери, натоварени с съветски нефт, през Балтийско море, съобщи външният министър на страната, съобщи Ройтерс. Мярката може да докара до борба сред Копенхаген и Москва, показва организацията.

***

Тайван не се стреми към война с Пекин, а политиката му е да построи защитителен потенциал за въздържане на няколко равнища, с цел да затрудни Китай да завладее острова, съобщи през днешния ден тайванският министър на защитата Уелингтън Ку, представен от Ройтерс.

***

Израелският министър председател разпусна 6-членния боен кабинет - дълго чакан ход, който идва след оставката на центриста и някогашен военачалник Бени Ганц.

Сега се чака Нетаняху да организира съвещания за войната в Газа с дребна група министри, измежду тях и военният министър Йоав Галант и министърът по стратегическите въпроси Рон Дермер, който беше част от военното държавно управление.

***

Тайланд е напът да легализира еднополовите бракове, като по този начин ще стане единствената страна в Югоизточна Азия, направила това и третата в цяла Азия след Тайван и Непал, предава БТВ. 

Легализирането ще се случи под формата на законопроект за тъждество.

Той бе признат с огромно болшинство на първо четене през април и има поддръжката на всички партии в сената.

***

Тейлър Суифт оглавява за осма поредна седмица класацията за албуми на „ Билборд “ с The Tortured Poets Department, заяви уеб сайтът на изданието.

Суифт има 128 000 продадени еквивалентни единици. Албумът на попзвездата е първият, който е на върха на класацията през първите си осем седмици, откогато преди година One Thing at a Time на Морган Уолън, прекара 12 седмици под номер 1.

***

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР